Namn Sågtorpskolonisternas Förening
Kontaktperson Roger Svedenäng
E-post sagtorp@gmail.com
Hemsida http://sagtorp.bloggo.nu
Mobiltelefon 0706822077
Adress Ormingeringen 65
13233 Saltsjö-Boo
Besöksadress Värmdövägen 768 vid Boo Kyrka
Org.nr 802432-8778
BankGiro 366-8654
Inträdesavgift 300:- engångsavgift
Årsavgift 400:-
Lottavgift 2,50:- / kvm /år
Lottstorlekar 25, 50, 75, 100 kvm
Stugor på lotten Inga stugor finns inom området

Sågtorpskolonisternas förening startades år 1982 och består av ett gäng glada amatörodlare som tycker om att påta i jorden. Vi försöker att i möjligaste mån odla ekologiskt, dvs att inte använda kemisk gödning eller bekämpningsmedel. Föreningen startades upp för att vara till gagn för intresserade amatörodlare som bor i Nacka Kommun, först och främst för boende i flerfamiljshus. Föreningen hyr mark av Nacka Kommun, som sen hyrs ut till presumtiva odlare.

Området ligger utefter Värmdövägen mittför Sågtorp skola, busshållplats Boo Kyrka, Odlingsområdet är inhägnat och har eget vatten från Sågsjön. Det finns 6 vattenposter inom området. Vår maskinpark består av en gräsklippare och en kanttrimmer. Föreningen håller med större verktyg som spadar krattor skottkärror mm, medan medlemmen själv håller med mindre handverktyg. Torrtoalett finns strax utanför odlingsområdet. Den arrenderade odlingsytan är 8110 kvm, och ligger inom Abborrträskets naturreservat.

För att bli medlem skickar du en ansökan till föreningens mailadress: sagtorp@gmail.com, ange namn, mobilnummer att du bor i Nacka Kommun. 2 obligatoriska arbetsdagar, en på våren och en på hösten. Just nu (våren 2021) är vi 35 kontrakterade odlare. Odlingsområdet ligger mittemot Sågtorp Skola invid busshållplats Boo Kyrka.

Hur hittar jag dit: Värmdövägen 768, busshållplats Boo Kyrka mittemot Sågtorp skola. Parkeringsmöjligheter finns c:a 25 meter från busshållplatsen, sväng in över diket mot den röda äldre fastigheten, det finns också en skylt "Naturreservat"
 
Se också vår Facebooksida (sågtorpskolonisterna)